Renk Dağılım Raporu Nedir?
Renk dağılım raporu, boyutlandırma yöntemidir kalite kontrol tarama yöntemi tarafından yaygın olarak kullanılan uygulamalar. Renk dağılım raporu, sayısal sonuçların yanı sıra görsel olarak da anlaşılması kolay bir raporlama yöntemidir.
TEKLİF ALIN
BİZİ ARAYIN
BİZİ ZİYARET EDİN
Renk Dağılım Raporu Nasıl Hazırlanır?
Bu raporlama yönteminde CAD verileri ve Tarama verileri üst üste bindirilir. Tarama verilerindeki her nokta ile yüzey ile yüzey arasındaki fark, yüzey normale dik olacak şekilde sapma miktarına göre renklendirilir. Burada renk, belirtilen aralıktaki renk skalasına göre hesaplanır. Renk skalası, renk geçişleri arasındaki toleransları gösterir.
Örneğin, aşağıdaki resimde görebileceğiniz gibi, mavi tonlarındaki renk CAD verilerinin negatif noktalarını, kırmızı, turuncu ve sarı renkler ise pozitif noktaları temsil eder. Ölçeğe göre ara renklerdeki ilgili sapmaları ifade eder.
Renk haritası görüntülenebildiği gibi her noktanın sapması ayrı ayrı da görüntülenebilir.
GD&T nedir?
GD&T (Geometrik Boyutlandırma ve Tolerans) Geometrik boyutlandırma ve tolerans. Aslında çizimde belirtilen tüm ölçülere verilen tanımdır.
GD&T nasıl yapılır?
GD&T hem tarama hem de sondaj yöntemi ile yapılabilir.
Örneğin; düzlemsellik, doğrusallık, diklik, paralellik, eş merkezlilik, açısallık, dairesellik, silindiriklik, doğrusal boyut, açı ve çap gibi ölçümler bu kapsamda değerlendirilir.
Bu ölçümleri raporlamak için gereken değer çizimden okunur ve 3D CAD verileri.
Kesit Ölçümleri Nasıl Yapılır?
Kesit ölçümü, teknik resimde belirtilen ölçülerin tarama verileri üzerinden aynı düzlemde kesit alınarak yapılabilir.
Kesit Ölçümü Hakkında
Tarama ile kesit ölçümü diğer yöntemlere göre biraz daha avantajlıdır. Burada görsel bir rapor sağlanabilir. Yazılım, tarama verisini düzlemle keserken oluşan iki boyutlu eğriler ile CAD verisini aynı düzlemde renk dağılımıyla keserken oluşan eğriler arasındaki farkları gösterir. Bu eğrilerden 2D GD&T alınabilir.
İstatistiksel Raporlama Nedir?
SPC, İngilizce kelimelerden oluşan Süreç İstatistiksel Kontrol anlamına gelir. İstatistiksel Süreç Kontrolü olarak tanımladığımız bu süreç, bir süreç sırasında hataları değerlendirmek ve en aza indirmek için veri toplamak ve analiz etmek için kullanılır.
FAI/PPAP nedir?
FAI/PPAP gibi raporlama yöntemleri özellikle otomotiv ve havacılık endüstrilerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bir parçanın üretiminden itibaren tüm gereksinimlerin raporlanmasıdır.
PPAP, “Üretim Parçası Onay Süreci”nin baş harflerinden oluşur. Türkçe karşılığı Üretim Parçası Onay Süreci'dir.
FAI/PPAP nasıl yapılır?
FAI, ‘İlk Makale Kontrolü’ olarak kullanılır. Boyutsal ölçüm çalışmalarımız sonucunda elde edilen değerler bu formatlara göre raporlanabilir.
Bu alanda uzmanlaşmış denetim yöneticisi yazılımı PDF, tiff, Jpeg vb. Dakikalar içinde teknik çizimden rapor şablonunu kaldırır.